Vesti

Okrugli sto: Klimatske promene i civilno društvo u Srbiji u kontekstu Talanoa dijaloga

apr 30, 2018

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu – REC Kancelarija u Srbiji u saradnji sa CEKOR-om, organizovaće 08. maja 2018. godine okrugli sto Klimatske promene i civilno društvo u Srbiji u kontekstu Talanoa dijaloga.

 

 

Okrugli sto će se održati u Naučno-tehnološkom parku Beograd sa početkom  u 11 časova, sa ciljem otvaranja tri centralna pitanja na kojima se Talanoa dijalog o klimatskim promenama zasniva: Gde smo? Kuda želimo da idemo? Kako ćemo tamo da stignemo? Panelisti će govoriti o izvorima emisija, postojećem pravnom i strateškom okviru u Srbiji i ulozi organizacija civilnog društva, značajnim inicijativama, dobrim praksama, postojećim uspešnim modelima i raspoloživim resursima u borbi protiv klimatskih promena, sa aspekta ispunjenja obaveza prema Sporazumu iz Pariza.

 

Govoriće se i o kratkoročnim i dugoročnim vizijama za borbu protiv klimatskih promena, osnaživanju zainteresovanih strana, tehnološkim barijerama i načinima njihovog prevazilaženja, pravnom, strateškom i finansijskom okviru, tehnološkom razvoju, investicijama, mogućim novim partnerstvima itd. Takođe, ovaj okrugli sto nalazi se u zvaničnom kalendaru Talanoa Dialogue Portal- a.

 

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na okruglom stolu, molim Vas da nas o tome obavestite najkasnije do petka 4. maja 2018. godine. Prijave možete poslati na office.coserbia@rec.org.

 

Agendu možete preuzeti OVDE.